MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Przystojniacy z całego świata zjechali do Polski. Ale to ciacha!

Przystojniacy z całego świata zjechali do Polski. Ale to ciacha!

Kolejne zmiany w parafiach na Podlasiu. Spore rotacje wśród proboszczów

NOWE
Kolejne zmiany w parafiach na Podlasiu. Spore rotacje wśród proboszczów

Polecamy

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich