MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. natabene/123rf.com

Dodaj do dań z grilla, a będzie zdrowo i lekko. Te sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie. Wypróbuj przepisy na fit sałatki

Sałatka na grilla z pomidorkami i fetą

Składniki:
– mix sałat z roszponką lub rukolą (ok. 500 g) lub sałata lodowa,
– słoik suszonych pomidorów,
– 3 łyżki zielonych oliwek,
– 200 g pomidorków koktajlowych,
– 1 długi ogórek,
– 100 g sera feta.
Sos:
– 4-5 łyżek oliwy z oliwek,
– 1 łyżeczka musztardy miodowej,
– 1 łyżka octu balsamicznego lub winnego,
– sól i oregano.

Przygotowanie:
Do miski włożyć mix sałat lub porwaną sałatę lodową, posiekane pomidory suszone i oliwki oraz ogórka pokrojonego w plasterki i pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Ser feta pokroić w kostkę i dodać do miski. W oddzielnej miseczce zrobić sos. Wymieszać oliwę z oliwek z musztardą miodową, octem balsamicznym lub winnym. Dodać do smaku szczyptę oregano i soli. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

Zobacz również

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Polecamy

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar